Het feest in Puerto
Door: HP van Duuren
Blijf op de hoogte en volg
16 Augustus 2005 | Spanje, Madrid
Intussen was het al behoorlijk laat geworden ik denk even voor elven. Naast de kermis was een heel groot plein met een groot podium. Op het podium trad de een of andere band op, best wel aardige muziek en aan dans act spectakel op de achtergrond met allerlei op een goed uiterlijk geselecteerde dames in glinsterende outfits. Daar een poosje gestaan en gezeten met goed uitzicht op het podium. Ik had tijdens de informatie bijeenkomst gehoord dat er ´s avonds om 12.00 uur vuurwerk zou zijn. Dus ik heb toen een prachtig strategisch plekje gevonden in een schuin oplopende "grindbak" d.w.z. een soort van "bloemenperk" eigenlijk gewoon een schuine helling volgestort met een soort van "Lava gruis" met hier en daar op grote afstanden van elkaar grote cactussen. Dat was een geweldige uitkomst, omdat deze helling een prachtige tribune was om het vuurwerk te gaan bekijken. Ik kon gewoon languit in het lavagruis liggen met m´n handen achter m´n hoofd in afwachting op het vuurwerk, klaar om me te laten verassen. Bovendien was het ook een uitstekende gelegenheid om eens even lekker uit te rusten van de toch best wel lange wandeling die ik achter de rug had!